Οργή λαού «φωνή Θεού» στην Φαρκαδόνα Τρικάλων, Ξεσηκώθηκε κατά της Εκκλησίας το ποίμνιο για ακίνητο που θέλει να πουλήσει η Εκκλησία.


Χαμός σήμερα το πρωί μετά την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων στην Φαρκαδόνα Τρικάλων, με το εκκλησίασμα σε έντονο ύφος να ζητά πειστικές εξηγήσεις από τον Ιερέα για την πώληση ακινήτου της Εκκλησίας που αύριο αναζητά αγοραστή σε σχετικό διαγωνισμό.
Τo trikalanews.gr, βρέθηκε στο γραφείο του Ιερέα και κατέγραψε δεκάδες δημότες που ζητούσαν εξηγήσεις από τον Ιερέα, ενώ η ένταση χτύπησε πολλές φορές «κόκκινο»…
Όσο για το ακίνητο, βρίσκεται στο κέντρο της Φαρκαδόνας, απέναντι από τον Ιερό Ναό και σε διασταύρωση οδών και αποτελεί «φιλέτο» το οποίο εκποιείται για 350.000 ευρώ.
Αιτιολογικό-σύμφωνα με τον Ιερέα- ότι αναζητούνται χρήματα για να χτιστεί νέο εξωκλήσι, ενώ οι κάτοικοι της Φαρκαδόνας, κάνουν λόγο ευθέως για … «μπίζνες», καθώς ποτέ δεν τους ανακοινώθηκε ότι η Εκκλησία αναζητεί χρήματα.
«Έχουμε …λιώσει τα παπούτσια μας να κάνουμε εράνους για την Εκκλησία και το κτήριο είναι από τους προγόνους μας», διαμαρτύρονταν οι κάτοικοι, που πέτυχαν την αναστολή της πώλησης του ακινήτου.
«Ο Ναός έχει οικονομικό πρόβλημα γιατί το κτήριο είναι… ζημιογόνο και …φορολογείται», ανέφερε ο Ιερέας, «έχετε χρήματα από τους …δίσκους και τους εράνους», απαντούσαν οι κάτοικοι και συμπλήρωναν ότι «εδώ είναι Φαρκαδόνα και όχι …Βατοπέδι»….
Η παρουσία του trikalanews.gr, αιφνιδίασε τον Ιερέα και όπως έγινε γνωστό λίγη ώρα αργότερα, πάρθηκε πίσω η απόφαση να πουληθεί το ακίνητο και αναβλήθηκε ο αυριανός σχετικός διαγωνισμός…
Στην εξέλιξη αυτή συνετέλεσε το γεγονός ότι ο ένας από τους τέσσερις Επιτρόπους της Εκκλησίας, που ήταν παρόν στην επεισοδιακή σημερινή συνάντηση του Ιερέα με τους κατοίκους, δήλωσε ότι αποσύρει την υπογραφή του, τονίζοντας «Δεν μπορώ να τα βάλω με όλο το χωριό».
Την ίδια ώρα δεύτερος Επίτροπος της συγκεκριμένης Εκκλησίας πληροφορούσε τους κατοίκους ότι θα αποσύρει και αυτός την υπογραφή του σχετικά με την έγκριση για την πώληση του ακινήτου.
http://www.trikalanews.gr