Δικαίωση Ζιώγκου για τα σφαγεία Οιχαλίας. Μηνύει τους συκοφάντες του.

Tο τριμελές ΣυμβούλTο τριμελές Συμβούλιο Εφετών Λάρισας απέρριψε κάθε αίτηση για κατηγορητήριο εναντίον του πρώην δημάρχου Οιχαλίας.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του trikalavoice.gr  με απόφασή του η οποία εκδόθηκε στις 4 Δεκεμβρίου του 2017 το Συμβούλιο απεφάνθη «να μη γίνει κατηγορία κατά του Αθανασίου Ζιώγκου και Αθανάσιου Φασούλα (σ.σ. διαχειριστή των σφαγείων) για πράξεις που φέρονται να τελέστηκαν από το 2005 έως το 2010».
Την υπόθεση ανακίνησε η Δημοτική Αρχή Μεριβάκη το 2014 παραδίδοντας στοιχεία στη δικαιοσύνη για δήθεν παράνομες πράξεις του Αθανάσιου Ζιώγκου. Το Συμβούλιο όχι μόνο απέρριψε κάθε τέτοια αιτίαση αλλά στο σκεπτικό της απόφασής του αναφέρει ότι «ο Αθανάσιος Ζιώγκος προέβη σε όλες τις απαραίτητες δικαστικές ενέργειες για προάσπιση των οικονομικών συμφερόντων του Δήμου».
Ο πρώην δήμαρχος Οιχαλίας Αθανάσιος Ζιώγκος μιλώντας στο trikalavoice.gr  μιλάει για «ηθική και πολιτική δικαίωση, απέναντι σε μια πρωτοφανή προσπάθεια πολιτικής μου δίωξης και κατασυκοφάντησής μου από τη Δημοτική Αρχή Μεριβάκη. Οι συκοφαντίες κατέπεσαν, όπως ήταν λογικό και αναμενόμενο από εμένα. Πλέον θα διεκδικήσω την ηθική μου δικαίωση μηνύοντας όσους με συκοφάντησαν με πρώτο φυσικά τον Θανάση Μεριβάκη».
http://www.oichalianews.gr/