Μόλις δέκα Αφγανοί έμειναν στο Κυψελοχώρι!

Ελάχιστοι, μόλις δέκα, από τους Αφγανούς μετανάστες που με την επέμβαση αστυνομικών δυνάμεων μπήκαν τελικά το μεσημέρι στην προσωρινή ανοιχτή δομή φιλοξενίας στο Κυψελοχώρι, παρέμειναν τελικά εκεί.
Από τα 131 άτομα, έφυγαν τα 121 με τα πόδια από το σημείο που είναι ο καταυλισμός, εν συνεχεία επιβιβάστηκαν σε λεωφορείο που μίσθωσαν οι ίδιοι και κατευθύνθηκαν στον σταθμό του ΟΣΕ στην Λάρισα προκειμένου να φύγουν από την πόλη προς κατεύθυνση της επιλογής τους.
Οι Αφγανοί μετανάστες πιστεύουν ότι στην Αθήνα οι διαδικασίες ασύλου θα είναι ταχύτερες …
Με αφορμή και το θέμα της μετεγκατάστασης των Αφγανών μεταναστών στο Κυψελοχώρι, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, με δηλώσεις του παρενέβη στο θέμα επισημαίνοντας τα ακόλουθα: «Το προσφυγικό βρίσκεται στην πιο κρίσιμη φάση του καθώς περνάμε πλέον σε μόνιμη εγκατάσταση των προσφύγων και μεταναστών. Παρότι ως Πε- ριφέρεια δεν έχουμε ευθύνη για την όλη διαδικασία, ωστόσο οφείλουμε να υπογραμμίσουμε ότι το όλο εγχείρημα χρειάζεται σεβασμό και ορθό προγραμματισμό. Αυτό απαιτείται προκειμένου να διασφαλίσουμε την ορθή διαβίωση τόσο των προσφύγων και μεταναστών όσο και τον κοινοτήτων που διαβιούν σε έκαστη περιοχή όπου αναπτύσσονται ανοιχτές δομές φιλοξενίας. Προς αυτή την κατεύθυνση χρειάζεται ενίσχυση των δομών υγείας, σχεδιασμός όσον αφορά στην εκπαίδευση και δημιουργία ή διαφύλαξη των συνθηκών ασφάλειας όλων των περιοχών. Εμείς ως Περιφέρεια, όπως προανέφερα δεν συμμετέχουμε και ενημερωνόμαστε ή πολλές φορές αιφνιδιαζόμαστε την τελευταία στιγμή σχετικά με τις εξελίξεις» καταλήγει ο κ. Αγοραστός.
http://www.kosmoslarissa.gr/