Οι οφειλές της ΔΕΥΑΦ ανέβασαν τους τόνους στην συνεδρίαση του Δ.Σ. Φαρκαδόνας με πρωταγωνιστές Θ. Μεριβάκη και Β. Ζαφείρη


Σε υψηλούς τόνους κύλησε η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Φαρκαδόνας το βράδυ της Δευτέρας. Τους τόνους για μια ακόμη φορά ανέβασε ο δημοτικός σύμβουλος της συμπολίτευσης κ. Βαγγέλης Ζαφείρης κατά την συζήτηση θεμάτων που αφορούσαν την ΔΕΥΑΦ και τις οφειλές προς τη ΔΕΗ, όπως και θέματα που σχετίζονται με τη Δημοτική Ενότητα Οιχαλίας.
Κι όλα αυτά τη στιγμή που τα μέλη της μείζονος αντιπολίτευσης απουσίαζαν από τη συνεδρίαση. Αντιπολίτευση ωστόσο υπήρχε. Εν τω μεταξύ η κόντρα που ξεκίνησε στο δημοτικό συμβούλιο συνεχίστηκε και σήμερα το πρωί μέσω ερτζιανών και συγκεκριμένα στην πρωινή ζώνη του «Ράδιο Πρωινός» μετά από την ανάρτηση οπτικοακουστικού υλικού στο «Κρήνη Live» από τη συνεδρίαση του Σώματος. Πρωταγωνιστές στην εκπομπή της Ελένης Νιζάμη, ο δήμαρχος Φαρκαδόνας κ. Θανάσης Μεριβάκης και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Βαγγέλης Ζαφείρης.
Αν και οι κόντρες άρχισαν ν’ αναπτύσσονται από την έναρξη της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, το κλίμα πυροδοτήθηκε κατά την συζήτηση του τελευταίου θέματος της ημερησίας διάταξης του δημοτικού συμβουλίου, εκείνου της λήψης απόφασης περί εγγυοδοσίας του Δήμου στη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών της ΔΕΥΑΦ έναντι της ΔΕΗ.
Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο δήμαρχος Φαρκαδόνας στην εισήγησή του, η ΔΕΥΑΦ οφείλει στην ΔΕΗ 969.570 ευρώ, τα οποία ως είναι φυσικό δεν μπορεί να εξοφλήσει. Μετά τη συζήτηση μεταξύ ΔΕΥΑΦ και ΔΕΗ, η δεύτερη πρότεινε τη λύση της καταβολής του 10% επί του συνόλου και δη 96.957 ευρώ και το υπόλοιπο μέρους των χρημάτων να καταβληθεί μέσω ρύθμισης έως και 100 δόσεις σε μηνιαία βάση. Επειδή ο διακανονισμός απαιτεί την «παρουσία» εγγυητή, στη συγκεκριμένη περίπτωση προτάθηκε η λύση του Δήμου Φαρκαδόνας.
Κατά τη συζήτηση ο αντιδήμαρχος Έργων κ. Γιώργος Μακρυνιώτης ζήτησε από το δήμαρχο να ενημερώσει το Σώμα για τις οφειλές των δημοτών στις τρείς περιοχές του Δήμου και συγκεκριμένα των Δημοτικών Ενοτήτων Οιχαλίας, Φαρκαδόνας και Πελινναίων, αιτιολογώντας το αίτημα, για την παρουσία δημοτών στο δημαρχείο που επισκέπτονται και υποστηρίζουν ότι «τα προηγούμενα χρόνια δεν πληρώναμε για το νερό, τώρα γιατί πληρώνουμε».
Στο αίτημα αυτό ήρθε να σταθεί ο δημοτικός σύμβουλος της συμπολίτευσης κ. Βαγγέλης Ζαφείρης ο οποίος θέλησε κι ο ίδιος να ενημερωθεί για το τι οφείλει η κάθε Δημοτική Ενότητα, υποστηρίζοντας ότι τα μικρότερα ποσά τα οφείλει η Δημοτική Ενότητα Οιχαλίας, ωστόσο αυτό δεν ακούγεται, αντιθέτως παρουσιάζεται το άσπρο – μαύρο.
Τα λόγια του δημοτικού συμβούλου πυροδότησαν το κλίμα μεταξύ του δημάρχου και του δημοτικού συμβούλου. Μάλιστα ο κ. Μεριβάκης παρουσίασε στοιχεία ανά χωριό με τα οφειλόμενα ποσά, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και σε γεγονότα επί Καποδιστριακού Δήμου Οιχαλίας, εποχή που ο κ. Ζαφείρης ήταν δημοτικός σύμβουλος και μέλος της ΔΕΥΑ Οιχαλίας.
Για την ιστορία αξίζει να σημειωθεί από τα οφειλόμενα ποσά δημοτών προς την ΔΕΥΑΦ μέχρι τον Οκτώβριο η Επιχείρηση εισέπραξε 495.000 ευρώ ενώ της οφείλονται 713.000 ευρώ.
Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε το χθεσινοβραδινό βίντεο