ΥΠΕΡΧΕΙΛΙΣΗ ΠΗΝΕΙΟΥ - ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΝΑΠΟΔΟ Πλημμύρισαν χιλιάδες στρέμματα λόγω της βροχής


Δύσκολη νύχτα η χθεσινή για τον Τρικαλινό κάμπο λόγω της υπερβολικής βροχόπτωσης και κυρίως σε σημεία όπου ο Πηνειός ξεχειλίζει όταν οι ποσότητες του νερού είναι υπερβολικές.
Λόγω της συνεχούς βροχόπτωσης ο Πηνειός σε πολλά σημεία έχει «φουσκώσει» και χιλιάδες στρέμματα πλημμύρισαν. Ήδη η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, σε συνεργασία με την Τροχαία,  έχει από χθες διακόψει την κυκλοφορία των οχημάτων στο δρόμο μεταξύ Μεγάλων Καλυβίων και Μαγούλας Καρδίτσας.
Πρόβλημα υπήρξε και με τον παραπόταμο του Πηνειού, τον «Ανάποδο», στην περιοχή του Δενδροχωρίου όπου η στάθμη του νερού έχει ανέβει αισθητά.
Επίσης μηχανήματα της Π.Ε. καθάρισαν τις γέφυρες στον Κλοκωτό, το Ζάρκο και την Πηνειάδα προκειμένου να αποφευχθούν πλημμυρικά φαινόμενα μιας και η βροχόπτωση συνεχιζόταν και το βράδυ.
Προβλήματα υπάρχουν όμως και στο ορεινό οδικό δίκτυο από τις συνεχείς καταπτώσεις βράχων και τις κατολισθήσεις. Η Π.Ε. Τρικάλων κινητοποιήθηκε το τελευταίο 24ωρο, με 25 μηχανήματα, που καθάρισαν και διατήρησαν ανοιχτούς τους δρόμους σε πολλά σημεία.
http://www.e-enimerosi.gr/