Ανακοίνωση πολιτών:Σοφάδες για το κλάδεμα του πλάτανου στο Πάρκο του Αγίου Γεωργίου-


"Mεγάλος ντόρος γίνεται το τελευταίο διάστημα στους Σοφάδες για το κλάδεμα του πλάτανου στο Πάρκο του Αγίου Γεωργίου. Για προφανείς λόγους προεκλογικής σκοπιμότητας  γιγαντώνεται ένα θέμα για το οποίο η Δημοτική αρχή ενήργησε κατόπιν αιτήσεων 5 δημοτών που τα σπίτια μας βρίσκονται δίπλα ακριβώς στο πάρκο.

Ζούμε επί δεκαετίες κάτω απ' τον ίσκιο του συγκεκριμένου δέντρου. Είμαστε εμείς εκείνοι που γνωρίζουμε καλύτερα απ' τον καθένα το συγκεκριμένο δέντρο. Είμαστε εμείς εκείνοι που γνωρίζουμε καλύτερα απ' τον καθένα ποιά είναι τα χαρίσματά του και ποιά ήταν τα σημαντικά προβλήματα και οι κίνδυνοι που δημιουργούσε στην κατάσταση που βρισκόταν.
Ζητήσαμε απ' τη δημοτική αρχή με αίτησή μας να λάβει μέτρα κλαδεύοντας των τεραστίων διαστάσεων πλάτανο έτσι ώστε να σταματήσουν τα προβλήματα που δημιουργούσε καθόλη τη διάρκεια του χρόνου στις υποδομές των σπιτικών μας δημιουργώντας σημαντικές φθορές με σημαντικές οικονομικές επιπτώσεις αλλά και ατομική ταλαιπωρία για την αποκατάστασή τους.
Μικροκλαδιά σπασμένα, φύλλα, σπόροι κλπ που καθημερινά έπνιγαν τις αυλές μας, τα μπαλκόνια και τους εσωτερικούς χώρους των σπιτιών μας,  τις στέγες και τα λούκια που ήταν μόνιμα βουλωμένα  δημιουργούσαν μια κατάσταση ανυπόφορη για όλους μας επί χρόνια.
Το σημαντικότερο όμως πρόβλημα ήταν ο κίνδυνος που δημιουργούσαν τρία τεράστια κλαδιά που κρέμονταν σπασμένα πάνω απ' τα σπίτια μας και τα οποία βρίσκονταν σε προχωρημένη σήψη με αποτέλεσμα να ζούμε επί χρόνια με ένα μόνιμο φόβο πάνω απ' τα κεφάλια μας.
Η δημοτική αρχή  κατάλαβε το πρόβλημα και προχώρησε στο κλάδεμα του δέντρου. Δεν έχουμε σκοπό να γίνουμε μέρος της προεκλογικής αντιπαράθεσης. Θέλουμε όμως να παρακαλέσουμε εκείνους που χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο θέμα για να προωθήσουν τα παραταξιακά τους συμφέροντα να σέβονται το προβλήμά μας που επί χρόνια αντιμετωπίζαμε σε καθημερινή βάση εξαιτίας αυτών των κλαδιών"
Οι κάτοικοι :
Βησσαρίων Χαραλαμπίδης
Λεωνίδας Αθανασιάς
Γιάννης Βασιλείου
Παύλος Βασιλέιου
Δήμος Δήμου